Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Greek Contact!


Είναι το έτος 2012, 22η του Δεκέμβρη. Όσοι χρησιμοποιούσαν ακόμη το ημερολόγιο των Μάγιας ξέμειναν από χώρο και το αντικατέστησαν με iPad. Ο πλανήτης μυστιριωδώς στέκει ακόμη άθικτος κι εκτός από το χρώμα στα ‘μαλλιά’ του Σισσέ δε φαίνεται να έχουν αλλάξει και πολλά στον μάταιο τούτο κόσμο. Παρ’ όλα αυτά λίγοι υποπεύονταν πως κάτι δραματικό επρόκειτο να συμβεί το κρύο εκείνο απόβραδο του Δεκέμβρη.

Ο Μπάμπης ο σουβλατζής από Άνω Τούμπα, γυρίζει στο σπίτι κι αποκαμωμένος αράζει με μιας την κοιλάρα του στον πολυκαιρισμένο καναπέ του. Ξύνει μια φτυαριά τ’ αρχίδια του ενώ το αριστερό του χέρι πασχίζει ν’ ανοίξει την τηλεόραση, σε μια αποκρουστική χορογραφία της καθημερινής του ρουτίνας. Όχι και τόσο δραματικό όσο υποσχόταν η προηγούμενη παράγραφος, θα σκεφτεί κάποιος κακοπροαίρετος. Όμως το σοβατισμένο πρόσωπο της Όλγας στο δελτίο ειδήσεων δείχνει απόκοσμα ταραγμένο αυτό το βράδυ. Ο Μπάμπης και η υπόλοιπη Ελλάδα παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα...

‘Καλησπέρα σας κυρίες και κύριοι, η πρώτη επαφή του ανθρώπου με νοήμονα εξωγήινα όντα είναι γεγονός, όπως επιβεβαιώνεται από το SETI Institute σε συνεργασία με το ραδιοτηλεσκόπιο του Αρισίβο στο Πουέρτο Ρίκο’. Το τηλεχειριστήριο πέφτει από τα χέρια του Μπάμπη ενώ τ’ αρχίδια του απομένουν με ένα ανικανοποίητο κνησμό. Όλη η προσοχή του αυτό το βράδυ ανήκει στην Όλγα την σοβατισμένη.

Τρεις ώρες μετά και το μαραθώνιο δελτίο ειδήσεων συνεχίζεται χωρίς να φαίνεται το τέλος στον ορίζοντα. Ο Γιάννης ο Pretend κι ο Μανώλης ο Burnt για σήμερα είναι αστροφυσικοί κι εξωβιολόγοι.Έχουμε τις πρώτες αντιδράσεις τον κομμάτων για το γεγονός’, πληροφορούμαστε.

Το ΚΚΕ αντιδά πρώτο κι εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση :
«Η Ιμπεριαλιστική εξάπλωση των εξωγήινων καθιστά πλέον φανερό πώς έχουν επιλέξει τον απάνθρωπο –και απεξωγήινο- δρόμο του Καπιταλισμού. Οι ευθύνες του δικομματισμού για την αποκάλυψη την θέσης μας στις αποικιοκρατικές δυνάμεις είναι ξεκάθαρες. Όση στάχτη και να ρίξουν στα μάτια του, ο λαός μέρα με τη μέρα ξυπνάει. 

Καλούμε τα μέλη του κόμματος και κάθε σκεπτόμενο Έλληνα που βλέπει θετικά τις θέσεις του ΚΚΕ, ακόμη κι αν δε συμφωνεί πλήρως με αυτές να επιδείξουν αντίσταση και ανυπακοή στην μέλλουσα στάση της Κυβέρνησης απέναντι στους εξωγήινους. Να αντιπαλέψουν με ό,τι μέσο διαθέτουν την εξάπλωση του Καπιταλισμού, που απλώνει πια τα πλοκάμια του διαπλανητικά με στόχο να αφαιμάξει τους εργαζομένους, Γήινους και μη, προς τέρψη του μεγάλου διαγαλαξιακού Κεφαλαίου. Βροντοφωνάζουμε:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ Ή ΕΞΩΓΗΙΝΟ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ Ή ΕΞΩΓΗΙΝΟ! ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ!'

Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος»

Οι 300 μετανάστες στην Υπατία, που συνεχίζουν κοντά δύο χρόνια την απεργία πείνας, δίψας και καθαριότητας, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους μέσα από την παραγκούπολη που έχουν χτίσει εκεί σιγά σιγά. Κανείς από τους μετανάστες δεν έχει πεθάνει ακόμη. Μέχρι κι οι αλληλέγγυοι ξενέρωσαν από την αντοχή τους και την έκαναν. Από κοντά κι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α που εν’τω μεταξύ έχει διασπαστεί ακόμη τρεις φορές:

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α καλωσορίζει στον πλανήτη όλους τους νέους οργανισμούς, ανεξαρτήτως χρώματος, έθνους, θρησκείας και σεξουαλικού προσανατολισμού. Οι εξωγήινοι είναι κι αυτοί αδέλφια μας, είναι άνθρωποι του μόχθου και κάθε διάκριση εις βάρος τους είναι κατακριτέα. Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην επέκταση του νόμου περί λογοκρισίας ώστε να περιλαμβάνει και τον λόγο που προκαλεί εχθροπάθεια απέναντι στους εξωγήινους οργανισμούς. Οι αστοί εξωγήινοι ωστόσο θεωρούνται από το κόμμα μας επικίνδυνοι και είναι ανεπιθύμητοι στην Ελλάδα.
Ακόμη ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α απαιτεί την άμεση μεταφορά των προσφύγων/εξωγήινων στην Ελλάδα και την προσωρινή στέγασή τους σε χώρους Πανεπιστημιακού ασύλου ώστε να προστατεύονται από την σπισιστική Ελληνική Αστυνομία. Εκεί μπορούν να προχωρήσουν σε απεργία πείνας με αίτημα τη νομιμοποίηση και την άμεση απόδοση ελληνικής ιθαγένειας.

ΥΓ.
 Εδώ Νταμπέι, εδώ Νταμπέι. Καλώς ήλθατε φίλοι μας εξωγήινοι.»

Το ΛΑ.Ο.Σ. γνωρίζοντας καλά το παιχνίδι της επικοινωνίας αρκέστηκε σε μια σύντομη τηλεοπτική δήλωση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος Κώστα Αϊβαλιώτη:

«Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός κι ο Γιώργος Καρατζαφέρης έπεσαν γι’ ακόμη μια φορά μέσα στην προβλέψεις τους. Η Εβραϊκή καταγωγή των συγκεκριμένων εξωγήινων και κατά συνέπεια τα σκοτεινά σχέδια που εξυπηρετούν είναι γνωστά. Την τεχνολογική τους υπεροχή την ωφείλουν στους αρχαίους Έλληνες αλλά την χρησιμοποιούν εναντίων των απογόνων αυτών. Η Κυβέρνηση γι’ ακόμη μια φορά κρύβεται και σιωπά. Μήπως ο Εβραϊκής καταγωγής Γιώργος Jeffrey Πανανδρέου έχει κάτι να φοβηθεί; Μήπως ήρθε η ώρα για star-άτες εξηγήσεις; Όπως και να ‘χει το πράγμα εμείς λέμε το εξής ‘Ή με ‘μας ή επι τας. Ο εξωήινος ταχύς αλλά ο καιρόc γαρ εγγύc’»

Στο αντίπαλο στρατόπεδο το Γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Μπακογιάννη εκδίδει ανακοίνωση που αναφέρει:

«Χαιρετίζουμε την επερχόμενη άφιξη εξωγήινων νοήμονων όντων στο πλανήτη μας. Η εποχή της Γήινης Παγκοσμιοποίηση φαίνεται να περνά ανεπιστρεπτί και να δίνει τη θέση της σε μια Πανσυμπαντοποίηση. Νέες ευκαιρίες ανοίγονται μπροστά μας, με μια γιγαντιαία παρθένα αγορά για αξιοποίηση. Νέοι ορίζοντες εμπορίου και επιχειρηματικής συνεργασίας είναι εφικτοί. Για να είναι όμως αυτές οι ελπίδες ρεαλιστικές πρέπει να διασφαλίσουμε τις ανοιχτές αγορές σε όλους τους πλανήτες, την αποφυγή της διπλής φορολόγησης, την απαλοιφή κάθε δασμού και την εκμηδένιση των γραφειοκρατικών διαδικασιών στις διαπλανητικές συναλλαγές.»

Την ίδια ώρα το ΠΑ.ΣΟ.Κ δέχεται αφόρητη πίεση να πάρει θέση για το θέμα. Ώρες διαβούλευσης διαδέχονται η μια την άλλη στην έκτακτη σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό. Στο τέλος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει την ακόλουθη δήλωση: 

«Καλωσορίζουμε τους φίλους και προαιώνιους συμμάχους του ελληνικού λαού. Είμαστε σίγουροι ότι οι συνοδοιπόροι μας πια εξωγήινοι με τους οποίους όπως προείπα μας συνδέει ιστορική φιλία θα εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στη δοκιμασία του ελληνικού λαού. Ως δείγμα ελληνο-εξωγήινης φιλίας, καταφεύγουμε στο Διαγαλαξιακό Νομισματικό Ταμείο για τη διάσωση και σταθεροποίηση της οικονομίας μας. Ο εξωγήινος λαός δεν πρέπει να ανησυχεί για τη συγκεκριμένη δανειοδότηση. Η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ εγγυάται την επιστροφή των χρημάτων, αρκεί το επιτόκιο να είναι στο 1/20 από αυτό της αγοράς και να το αποπληρώσουμε  σε χρόνο που μόνο ‘αστρονομικός’ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Λολ.»

Η Νέα Δημοκρατία_ κατήγγειλε την μελλοντική συμφωνία της Κυβέρνησης και του Διαγαλαξιακού Ν.Τ. όμως παράλληλα τόνισε ότι αν πάρει τη εξουσία θα τιμήσει την υπογραφή της Ελλάδας. Η ίδια πάντως θα προτιμούσε ένα άλλο μείγμα εξωγήινης πολιτικής. Τέλος η Δημοκρατική Αριστερά, η Λαϊκή Αριστερά, ο Συνασπισμός της Δημοκρατικής Αριστεράς και του Συνασπισμού και ο Συνασπισμός της Λαϊκής Αριστεράς, της Οικολογίας, των Κινημάτων και υπό προϋποθέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΣΥ.Λ.ΑΡ.Ο.Κ.Υ.ΠΡΟ.ΔΗΜ.ΑΡ.) – οι 4 πλέον διασπάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- είναι αναποφάσιστες για το αν πρέπει να βγάλουν ανακοίνωση και θα το πράξουν μετά την απαραίτητη διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και τις τοπικές οργανώσεις. Καταμερίζουν πάντως τις ευθύνες για την επερχόμενη άφιξη μεταξύ των εξωγήινων και της Κυβέρνησης ενώ παράλληλα εκτιμούν πως η σιωπηλή πλειοψηφία των εξωγήινων βάζει τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη.