Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

Η υποκρισία του φασίστα για τον νόμο Καστανίδη

 


Όπως έγινε γνωστό πρόσφατα, ο υπουργός δικαιοσύνης κ. Καστανίδης έκρινε πως η ελευθερία του λόγου και έκφρασης στην Ελλάδα είχε πάρει διαστάσεις επιδημίας κι έτσι αποφάσισε να προωθήσει το "Σχέδιο Νόμου για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου". Το συγκεκριμένο άθλιο νομοσχέδιο χονδρικά προβλέπει την απαγόρευση της έκφρασης με οποιοδήποτε μέσο, απόψεων που κρίνονται από το Κράτος ως ρατσιστικές, ξενοφοβικές, μισαλλόδοξες ή ομοφοβικές. Αν ψηφιστεί ο συγκεκριμένος νόμος θα επεκτείνει την λογοκρισία στη χώρα μας και αυτό όπως είναι φυσικό προκαλεί αντιδράσεις στους φιλελεύθερους πολίτες της. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη όμως είναι η αντίδραση της ακροδεξιάς η οποία ανερυθρίαστα κατακρίνει τον νόμο ως αντιδημοκρατικό!

Από το ΛΑ.Ο.Σ. μέχρι την Χρυσή Αυγή κι από τον Στόχο μέχρι τον Μητροπολίτη Πειραιώς η ακροδεξιά επιτίθεται με μένος κατά του νομοσχεδίου Καστανίδη. Μήπως η ελληνική ακροδεξιά άρχισε αίφνης να ενδιαφέρεται για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Μήπως ο αναβολικοτραφής ροπαλοφόρος-διανοούμενος της Χρυσής Αυγής κρύβει κάτω από το προσωπείο του μπετόβλακα μια ευγενική ψυχή που νιώθει το χρέος της υπεράσπισης της ελευθερίας του λόγου; Μήπως οι εθνικιστές πολιτικάντηδες του ΛΑ.Ο.Σ. είναι τελικά ευαίσθητοι δημοκράτες, οπαδοί του Βολταίρου που θρηνούν για τη κατάργηση ενός θεμέλιου θεσμού της Δημοκρατίας μας; Μήπως ο Πειραιώς έχει μυαλό εκεί που σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση θα έπρεπε να έχει σκατά; Η απάντηση είναι φυσικά "όχι", 6,2 φορές πιο εμφατικό από το "όχι" της 28ης Οκτωβρίου, και 1,8 από τα "όχι" του ΚΚΕ.

Οι ακροδεξιοί ενδιαφέρονται μεν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά μόνο για τα δικά τους. Έτσι ενώ το ΛΑ.Ο.Σ. έκανε μηνύσεις σε Πανεπιστημιακούς που το χαρακτήριζαν ακροδεξιό, ενώ απαιτεί την λογοκρισία διαφόρων έργων τέχνης που το ενοχλούν κατά καιρούς και υπαινίσσεται ότι όσοι καίνε την ελληνική σημαία θα πρέπει πάνω-κάτω να εκτελούνται, τώρα υποκρίνεται τον ειλικρινή υπερασπιστή της ελευθερίας του λόγου κι έκφρασης. Η Εκκλησία ενώ λογόκρινε το βίντεο του Γαβρά στο Μουσείο της Ακρόπολης, κι ενώ ζητεί συνεχώς το "κόψιμο" σχεδόν σύσσωμης της Τέχνης πλην της χριστιανικής, σε ότι αφορά τον αντιρατσιστικό νόμο είναι κάθετα αντίθετη γιατί ανησυχεί ότι δεν θα μπορεί πλέον να ελεεινολογεί ελεύθερα κατά των ομοφυλόφιλων. Τέλος οι διάφοροι νεοναζί που αντιτίθενται στον νόμο έχουν έτσι κι αλλιώς το ακαταλόγιστο κι οποιαδήποτε απόπειρα διάδρασης μαζί τους είναι σαν να προσπαθεί κάποιος να κάνει overclocking σε έναν επεξεργαστή φτιαγμένο από σκατά.

Εκτός όμως από την ακροδεξιά προέκυψε ακόμη ένας όψιμος υπερασπιστής της Δημοκρατίας,η 'Νέα Δημοκρατία κάτω παύλα'. Η 'Νέα Δημοκρατία κάτω παύλα' λοιπόν (που είναι η Νέα Δημοκρατία σκέτο με σκουλαρίκι για να δείχνει λιγότερο συντηρητική), κατακεραυνώνει την Κυβέρνηση για το νέο νομοσχέδιο λέγοντας πως "ο λόγος δεν δένεται με νόμους που ποινικοποιούν την ελευθερία της σκέψης, της γνώμης και της κριτικής". Αυτά τα δέντρα  δε βολεύονται με λιγότερο λόγο όπως φαίνεται. Καμία νύξη όμως, για τους "παραδοσιακούς" νόμους λογοκρισίας της Ελλάδας περί προσβολής θρησκευτικών κι εθνικών συμβόλων μαζί με τις "εξαιρέσεις" στην ελευθερία του λόγου που προβλέπει το Σύνταγμα δεν έγινε. Η "παραδοσιακή" λογοκρισία μάλλον δεν ποινικοποιεί τη γνώμη και την κριτική κατά τη ΝΔ_. Ούτε φυσικά, η λογοκρισία των blog που επιχειρήθηκε επί Ρουσσόπουλου. Περασμένα ξεχασμένα όμως. Πλέον η ΝΔ διαθέτει και κάτω παύλα. Δε μπορεί να απολογείται για τα αμαρτήματα της ΝΔ σκέτο.