Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2009

Είμαστε όλοι Αφρικάνοι!


Είναι γνωστό ότι κάθε εθνικιστής ανά τον κόσμο θεωρεί πολύ σημαντική την εντοπιότητα του έθνους-φυλής-αγέλης του. Είναι θέμα ζωτικής σημασίας γι' αυτόν η καταγωγή του έθνους του να προέρχεται από τον τόπο όπου κατοικεί το έθνος και στη σημερινή εποχή. Η αιτία που δίνεται τέτοια έμφαση στην καταγωγή είναι λίγο συγκεχυμένη αλλά κατά πάσα πιθανότητα εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειάς τους να αποδείξουν τη γενετική "καθαρότητά" τους -ό,τι κι αν σημαίνει αυτό- και κατ' επέκταση τη γενετική τους ανωτερότητα, που τους καθιστά τόσο ξεχωριστούς ανάμεσα στους υπόλοιπους λαούς. Μια καλή παρηγοριά για μια μέτρια, βαρετή ζωή όπου δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά εκτός από την έλευση της ομάδας Έψιλον ίσως.

Μία απορία που είχα πάντα ήταν με ποιο τρόπο ενσωματώνουν στην κοσμοθεωρία τους το τελείως ασύμβατο προς αυτή γεγονός ότι όλοι οι homo sapiens προερχόμαστε από μια μικρή ομάδα ανθρώπων που έζησαν στην Αφρική. Σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. και γκουρού του Ελληνικού εθνικισμού, μου έλυσε την απορία μέσω της εκπομπής του στο κομματικό τους κανάλι. Η απάντηση είναι πολύ απλή : απορρίπτουν αβασάνιστα την έρευνα ολόκληρης της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας και δημιουργούν τη δική τους επιστήμη ώστε να συμβαδίζει με την κοσμοθεωρία τους! Κλείνουν τ' αφτιά τους και φωνάζουν "δεν ακούω, δεν ακούω..." όταν συνεχώς έρχονται στο φως νέα στοιχεία που τους διαψεύδουν, βγάζοντας παράλληλα σε προσφορά το βιβλίο του Κωσταντίνου Φασιστομουτρίδη " 'Ελληνες : Πίθηκοι από την Αφρική ήήή ... κτλ;;;". Αυτή η στάση θυμίζει την αντιμετώπιση των Ευαγγελιστών απέναντι στην θεωρία της Εξέλιξης, η οποία αντιτάσσει την αστεία θεωρία του Ευφυούς Σχεδιασμού. "Αν αυτός είναι ο κόσμος σας εγώ θα ζήσω στο δικό μου". Δεν αργεί η μέρα που θα δούμε μουσεία Φυσικής Ιστορίας του ΛΑ.Ο.Σ, όπου δεινόσαυροι θα ζουν δίπλα σε τσολιάδες. Ο καιρόc γαρ εγγύc!

Στη σημερινή, λοιπόν "Ελλήνων Έγερσις" -έτσι λέγεται η εκπομπή- ο Μπουμπούκος παρουσίασε ένα βιβλίο με θέμα την Ιστορία του Ελληνικού έθνους. Μόνο που αυτό το βιβλίο δεν άρχιζε από την αρχαία Ελλάδα όπως γίνεται συνήθως με τέτοιου είδους βιβλία, αλλά από την αυγή του ανθρώπινου είδους κι ακόμα νωρίτερα. Συγκεκριμένα ανέφερε πως στη Χαλκιδική βρέθηκε Αρχάνθρωπος που χρονολογείται ως 12 εκατομμυρίων ετών!! Φυσικά κάποιος κακόβουλος ανθέλλην θα μπορούσε να αντιτάξει ότι τα πρώτα ανθρωποειδή εμφανίστηκαν μόλις πριν 5 εκατομμύρια χρόνια. Μερικές φορές χρειάζεται, απλά, τυφλή πίστη για κάποια πράγματα. Ο Εθνικισμός σίγουρα δεν είναι εύκολο χόμπι. Το βιβλίο που πλάσαρε ο Μπουμπούκος προφανώς αναφερόταν στο κρανίο που βρέθηκε κοντά στο σπήλαιο των Πετραλώνων. Ενώ υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις για τη χρονική περίοδο που έζησε αυτός ο άνθρωπος, η διακύμανσή τους βρίσκεται σε ενδιάμεσα σε 70 και 700 χιλιάδες χρόνια πριν. Όσο ατελής κι αν είναι η χρονολόγηση του κρανίου, καμία από τις εκτιμήσεις δεν αναφέρει τίποτα για 12 εκατομμύρια χρόνια πριν. Αυτό που άφηνε να εννοηθεί ο Άδωνις ήταν ότι το κρανίο ανήκει σε ένα πρόγονο των σημερινών Ελλήνων κι άρα οι Έλληνες είναι γηγενής λαός σε αυτό το κομμάτι του πλανήτη. Η θεωρία αυτή δεν θα μπορούσε ποτέ να ευσταθεί αφού οι πρώτοι sapiens έφτασαν στην Ευρώπη πριν 40000 χρόνια. Στην Ευρώπη υπήρχαν και νωρίτερα άνθρωποι ( Νεάντερταλ ), οι οποίοι όμως δεν αποτελούν δικούς μας προγόνους και εξαφανίστηκαν, μάλλον από τους Homo Sapiens. Η Αφρικανική καταγωγή μας και η κοινή προέλευση όλων των ανθρώπων αποδεικνύεται από την γενετική πλέον και δεν αμφισβητείται.

Η επιστημονική απόδειξη δε συγκινεί τους εθνικιστές του κόσμου, από τους αβορίγινες της Αυστραλίας μέχρι τους Λαοτινούς στην Ελλάδα. Επιμένουν ότι ή δική τους φυλή φύτρωσε στον τόπο τους και κανένας ανθαβορίγινας ή ανθέλληνας δεν μπορεί να τους αλλάξει γνώμη! Όλα αυτά θα ήταν απλά γραφικά αν ο εθνικισμός έμενε στις τρελές θεωρίες περί καταγωγής. Από τη στιγμή όμως που οργανώνεται πολιτικά και διεκδικεί κομμάτι εξουσίας γίνεται επικίνδυνος.

ΥΓ. Ο Ψωμιάδης πρότεινε συνεργασία με το ΛΑ.Ο.Σ. και ο Καραμανλής έχει καιρό να αποκαλέσει ακραίους τους Λαοτινούς. Για να δούμε..