Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2009

Πας μη Βάρβαρος, Έλλην... Δαρβίνος - Ζόμπι 0 - 1Το χάλκινο μετάλλιο αμορφωσιάς κατέκτησε πρόσφατα η χώρα μας. Έρευνα του "New Scientist" δείχνει ότι οι Έλληνες αποδέχονται την εξελικτική θεωρία του Δαρβίνου μόνο κατά 54% ενώ το 29% δηλώνει ότι ο Δαρβίνος είχε άδικο. Για την ιστορία την πρώτη θέση πήρε η γειτονική μας Τουρκία με συντριπτικά ποσοστά άρνησης της Θεωρίας και το αργυρό πήγε στις ΗΠΑ όπου Χριστός και Flying Spaghetti Monster διαγκωνίζονται για το ποιος δημιούργησε τον κόσμο.

Πέρα όμως από αυτά τα ποσοστά είναι βέβαιο ότι στην χώρα μας σχεδόν το σύνολο του κόσμου δεν έχει στην πραγματικότητα την παραμικρή ιδέα περί εξελικτικής θεωρίας ή γνωρίζει μόνο διαστρεβλωμένες εκδοχές της που διαδίδονται από τους πολέμιους αυτής. Η Φυσική Ιστορία που διδάσκονται οι Έλληνες στον 21ο αιώνα είναι ο Βιβλικός Μύθος της Δημιουργίας του Κόσμου. Αυτή είναι η απάντηση του γονιού και του δασκάλου στις απορίες που έχει ένα παιδί για τον κόσμο, αυτή είναι η απάντηση της κοινωνίας όταν ενηλικιωθεί. Αφελείς μύθοι και δοξασίες των λαών της ερήμου του 1ου Αιώνα. Οι απαράδεκτες μεταφυσικές εξηγήσεις εμπεδώνονται στην κοινωνία, η μαγεία και η προκατάληψη γίνονται μέρος του φυσικού κόσμου και ο ορθολογισμός μπορεί να παραμεριστεί εύκολα ως μια πολυτέλεια για ανθρώπους που δεν έχουν ανάγκη την παρηγοριά του μύθου προς επίλυση υπαρξιακών ζητημάτων ή προς φίμωση της έμφυτης ανθρώπινης περιέργειας για το φυσικό περιβάλλον.

Η αιτία αυτής της κατάντιας είναι γι' ακόμη μια φορά η Αγία Αποστολική Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία της Ελλάδος™. Οι κατά κόσμον τράγοι λοιπόν δεν έχουν πάρει ακόμα επισήμως θέση για την Θεωρία του Δαρβίνου! 150 χρόνια από την έκδοση της Εξέλιξης των Ειδών και ακόμα δεν έχουν αποφασίσει. Σε ένα ορθολογικό κόσμο κανείς βέβαια δεν θα ενδιαφερόταν για το αν πάρει θέση το διανοητικό κατακάθι της κοινωνίας για μια επιστημονικά αποδεκτή Θεωρία. Στον πραγματικό όμως κόσμο όπου η Εκκλησία έχει θεσμοθετημένο ρόλο εξουσίας στα κοινά και ελέγχει τα άρρωστα μυαλά των οπαδών της σίγουρα η θέση της αποκτά βαρύτητα. Η εκκωφαντική σιωπή της δηλώνει απλά την αμηχανία της πάνω στο ζήτημα. Από την μια καταλαβαίνει την πλήρη ασυμβατότητα και τα τεράστια ερωτήματα που θα εγείρονταν για την ορθότητα του Δόγματός της αν αποδεχόταν την Θεωρία και από την άλλη αντιλαμβάνεται την μέγιστη γελοιοποίηση που θα υφίσταντο στην περίπτωση επίσημης απόρριψης. Την στιγμή που η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία απευθυνόμενη σε πιο μορφωμένο κοινό σύρθηκε γι' ακόμη μια φορά ταπεινωμένη και ευτελισμένη στις θέσεις της Επιστήμης, η Ορθόδοξη αντίστοιχη εταιρεία μπορεί ακόμη να βαδίζει ανενόχλητη τον υποκριτικό δρόμο του στρουθοκαμηλισμού μετατρέποντας το θέμα αυτό σε ταμπού και μπλοκάροντας σιωπηλά την διδασκαλία της Εξέλιξης στα σχολεία.

Διαβάζουμε στο in.gr :
"
...ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Άνθης, γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλώνει: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν καταδίκασε ποτέ τις απόψεις του Δαρβίνου. Γνωρίζει την εξέλιξη, αυτή που ο άνθρωπος γνωρίζει προκειμένου να οδηγηθεί στην τελείωσή του. Άλλωστε ο μόνος τέλειος άνθρωπος που ήρθε στη Γη ήταν ο Χριστός».
...«η εξέλιξη δεν γίνεται σε μια μέρα. Καθεμία από τις έξι ημέρες που αναφέρονται στη Γένεση ότι χρειάστηκαν για τη δημιουργία του κόσμου ισοδυναμεί με 1.000 χρόνια. Ουσιαστικά αυτό που καθορίζεται είναι η βούληση του Κυρίου να δημιουργήσει τον κόσμο, όχι ο χρόνος που χρειάστηκε».
...«Μα ήταν φυσικό ο άνθρωπος, ο οποίος παλαιότερα ζούσε εκτεθειμένος στο φυσικό περιβάλλον, να είχε τρίχες για να προστατευθεί από το κρύο. Όταν η Εκκλησία κάνει λόγο για κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν, εννοεί ότι ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο τέσσερα χαρακτηριστικά που τον διαφοροποίησαν από τα υπόλοιπα πλάσματα, το κοινωνικό, το κυριαρχικό, το λογικό και το αυτεξούσιο».
".
(Πηγή : http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=987974&lngDtrID=252 )

Δύο είναι τα ενδεχόμενα: Ή ο Τιμόθεος είναι βλάκας ή προσποιείται τον βλάκα (σαν την Άντζελα). Η εξέλιξη λοιπόν σύμφωνα με τον Τίμο είναι ο δρόμος του ανθρώπου προς την τελείωση και άρα τον Παράδεισο (Είμαι ο άνθρωπος και μόλις τελείωσα)! Μια ομολογουμένως πρωτότυπη ερμηνεία για την εξέλιξη των ειδών. Μετά μαθαίνουμε ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε σε 6000 χρόνια από κάποιον κύριο με κεφαλαίο το κ και ότι οι πρόγονοι του ανθρώπου ήταν απλά πιο τριχωτοί άνθρωποι. Κάτι σαν τους Ρωσοπόντιους μόνο με μικρότερη μύτη. Η ασύλληπτη σοφία της Μητέρας Εκκλησίας συνεχίζει να εκπλήσσει με τις πρωτοπόρες ιδέες της ακόμη και σήμερα. Σίγουρα οι μπίζνες δεν αφήνουν τους κληρικούς μας να ασχοληθούν με μια αιρετική θεωρία και αρκούνται στο να φαντάζονται ότι περιγράφει τριχωτά ανθρωπάκια με ρόπαλα που προσεύχονται για την θέωση 6000 χρόνια μετά την ανέγερση της Γής από τον μουσάτο κύριο με την βούληση. Μόνο ειρωνεία αξίζουν τέτοιου είδους απόψεις και δεν θα χάσω τον χρόνο μου σχολιάζοντας περαιτέρω.

Μια άλλη σχετικά πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι πάνω από τους μισούς Έλληνες πιστεύουν στην ανάσταση των νεκρών. Τα Ζόμπι στην Ελλάδα έχουν περισσότερους οπαδούς από τον Δαρβίνο. Γιατί όπως και να το κάνουμε... "Πας μη Έλλην, Βάρβαρος". Για μένα το υποτιμητικό είναι το Έλλην και όχι το Βάρβαρος. Στην σύγχρονη εποχή το ρητό πρέπει να παραφραστεί : "Πας μη Βάρβαρος, Έλλην".