Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2008

Καφριστεία 2008 : Μπάτσοι vs Γνωστοί Άγνωστοι

Όχι δεν πρόκειται για τις Ελληνικές Mara Salvatrutsa -13- και 18 που μάχονται για των έλεγχο περιοχών. Η σύγκρουση των δύο μεγαλύτερων συμμοριών της Ελλάδας έχει μόνο αθώα θύματα. Δεν πρόκειται για τους μετανάστες των Γαλλικών προαστίων ενάντια στην Αστυνομία του Σαρκοζί, ούτε έχουμε Μάι του '68. Είναι ένας διαγωνισμός καφρίλας όπου το έπαθλο βρίσκεται στην δόξα του πρώτου θέματος των δελτίων ειδήσεων. Αλλά ας γνωρίσουμε καλύτερα τους διαγωνιζομένους μας :

Στην Μπλε γωνία ζυγίζοντας τόνους φασιστομαλακίας ηηηηη.... (τα τααα)Ελληνική Αστυνομία, κατά κόσμον Μπάτσοι.

Σύγχρονοι καουμπόηδες φέρνουν βόλτες στην Άγρια Δύση των Εξαρχείων αρματωμένοι τα κουμπούρια τους. Καβάλα στα γαλανόλευκα σιδερένια άλογα τους διασφαλίζουν την τάξη και την ασφάλεια για κάθε πολίτη μόνο και μόνο με την επιβλητική παρουσία τους. Περήφανοι. Στητοί Το βλέμμα τους ακούραστα σαρώνει τα κακόφημα στέκια, ψάχνοντας για απομονωμένους φοιτητές, δεκαπεντάχονους τρομοκράτες, μετανάστες και φτηνά σουβλάκια. 55000 από αυτούς τους Ιππότες υπηρετούν σήμερα το Κράτος με περίσσιο ζήλο. Ελληναράδες, φασιστοειδή, προβοκάτορες, ρουφιάνοι, πραιτοριανοί, τιμωροί, δολοφόνοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία μεμονωμένες εξαιρέσεις. Μισούν την διαφορετικότητα κάθε είδους και τα κακοψημένα σουβλάκια. Νοσταλγοί της επταετίας μάχονται με το στανιό για την Δημοκρατία οπλισμένοι με γκλοπ, δακρυγόνα και περίστροφα. Δεν θα έβαζαν ποτέ τον εαυτό τους στον κίνδυνο να συλλάβουν ένα μέλος της αντίπαλης συμμορίας με αποτέλεσμα να συλλαμβάνουν άσχετους περαστικούς με στημένες κατηγορίες για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους. Δέρνουν ό,τι δέρνεται και δεν μπορεί να αντισταθεί ως απόδειξη της ανδρείας τους. Μεγαλύτερο τους ατού η κρατική νομιμοποίηση και μεγαλύτερη πρόσφατη επιτυχία η εκτέλεση ενός δεκαπεντάχρονου, έτσι για να μάθει να περπατάει αμέριμνος άλλη φορά στα Εξάρχεια. Την πρώτη μέρα των γεγονότων τα δελτία ειδήσεων ήταν αφιερωμένα σχεδόν αποκλειστικά σε αυτούς.

Στην κόκκινη και μαύρη γωνία , ζυγίζοντας τόνους μπάφου (μου τα 'βγαλε σωστά ο πούστης;)...
Αναρχικοί (a.k.a. γνωστοί άγνωστοι, αντιεξουσιασταί, κουκουλοφόροι)

Ζώα μη πολιτικά. Η Έφη Σαρρή έχει βαθύτερη πολιτική σκέψη από τον δεύτερο διαγωνιζόμενό μας. Δεν ξέρουν γιατί μάχονται αλλά σίγουρα οι τράπεζες είναι κακές. Καλύπτουν την ιδεολογική και αριθμητική τους έλλειψη με την άρνηση να συνταχθούν σε επίσημο πολιτικό φορέα. Κεντρικό τους σύνθημα : "Όποιος δεν έχει λόγο, έχει ράβδο". Το σύστημα και το Κράτος γι' αυτούς βρίσκεται εκτός της κοινωνίας, επιβάλλεται από μια φυλή ακροδεξιών εξωγήινων με αποκλειστικό στόχο να καταπατούν τα δικαιώματα τους. Τα ανορθόγραφα πλην εξαιρετικά εφευρετικά -σε ορισμένες περιπτώσεις- συνθήματα στους τοίχους της γειτονιάς σας αποδεικνύουν ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας από αυτούς εκεί κοντά. Σπάνε ό,τι σπάει ως εκδίκηση στο "Σύστημα". Περίπτερα, σουβλατζίδικα, ρουχάδικα και τράπεζες γίνονται παρανάλωμα του πυρός επειδή στηρίζουν έμμεσα την εξωγήινη ακροδεξιά φυλή που κυβερνά. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουν την πάταξη της αστυνομικής βίας. Μεγαλύτερο τους ατού η παρείσφρηση σε άσχετες πορείες και μεγαλύτερή πρόσφατη τους επιτυχία η καταστροφή της μισής Ελλάδας. Από την δεύτερη μέρα και μετά ανατρέπουν το σκηνικό στα δελτία ειδήσεων κατακτώντας τα πρωτεία και αποπροσανατολίζοντας αποτελεσματικά την συζήτηση για την ριζικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Μπατσαρία.