Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008

-Θάνατος!

Κλαίει η Τζέσι κι οδύρεται η Τζέσσικα τελευταία στο Άγιον Όρος. "Μη κλαις παπα-Τζέσι, σώπαινε μπαρμπα-Τζέσσικα"- θαρρείς πως ψιθυρίζει το αθάνατο πνεύμα της γερο-Πατρίσια χαϊδεύοντας (νοερά;) τους γέροντες- "Πάλι με χρόνους με καιρούς ,πάλι δικά μας θα 'ναι...". Ο πόνος όμως είναι αβάσταχτος και το μοιρολόι συνεχίζεται σωστή ολονυκτία, για τα χαμένα ακίνητα και τις αλησμόνητες offshore. Μέχρι και οι κατσίκες θρηνούν βελάζοντας για τον αναπάντεχο χαμό, καθώς ο βραδινός παγωμένος αγέρας χτυπά αλύπητα το Άγιο Brokeback Mountain και δυο σκυλιά χέζουν τα Άγια χώματα μέσα σε πνευματική κατάνυξη.

Ποιος είπε ότι το χρήμα δεν έχει ψυχή; Οι Άγιοι Πατέρες αποφάσισαν ότι το χρήμα έχει ψυχή και χρειάζεται κι αυτή σωτηρία. Έχει αμαρτίες που πρέπει να ξεπλυθούν. Φυσικά τι παπάδες θα ήταν αν δεν μπορούσαν να κάνουν μια τόσο απλή εξυπηρέτηση;

Το "Χριστεπώνυμο Ελληνορθόδοξο Πλήθος"© βέβαια σκανδαλίστηκε από την κλοπή 50 εκατομμυρίων ευρώ . Αυτό συνέβη επειδή απλά δεν τους το είχαν ανακοινώσει από πριν. Το γεγονός ότι η Εκκλησία κλέβει κάθε χρόνο πολύ περισσότερα μέσω των φοροαπαλλαγών δεν σκανδαλίζει το "Χριστεπώνυμο Ελληνορθόδοξο Πλήθος"© γιατί αυτό τους το έχουν ανακοινώσει εκ των προτέρων.Η δικαιολόγηση της κλοπής είναι κάθε άλλο παρά δύσκολη καθώς η κριτική σκέψη του "Χριστεπώνυμο Ελληνορθόδοξο Πλήθος"© είναι έτσι κι αλλιώς παραπληγική (και δεν εννοώ ότι έχει ειδικές ικανότητες). Κάποιος που πιστεύει ατράνταχτα σε παρθενογενέσεις και αναστάσεις σίγουρα δεν πρόκειται να αμφισβητήσει ότι η Εκκλησία τον κλέβει μόνο και μόνο για να τροφοδοτήσει το φιλανθρωπικό της έργο ή για την αναστύλωση των μοναστηριών της ή για σκυλοτροφές ή για προφυλακτικά ή για ιεραποστολές στο Άρη ή τέλος πάντων για οτιδήποτε εκτός από ιδιοτελείς σκοπούς.

Οι δημοσιογράφοι μέσα σε όλη την αναμπουμπούλα σπεύδουν προκαταβολικά να καταθέσουν πιστοποιητικά θρησκευτικής νομιμοφροσύνης τονίζοντας πόσο "Χριστεπώνυμο Ελληνορθόδοξο Πλήθος"© είναι και ότι φυσικά τα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται τα πράττει μια μικρή ομάδα διεφθαρμένων ρασοφόρων ενώ αποτελούν εξαίρεση μέσα στο θεάρεστο κατά τα άλλα έργο της Εκκλησίας. Έχουμε λοιπόν: οι δημοσιογράφοι είναι γνήσια ηλίθιοι ή η Εκκλησία έχει πολύ μεγάλη δύναμη. Φοβάμαι πως σε ένα μεγάλο ποσοστό συμβαίνουν και τα δυο.

Η Εκκλησία χρησιμοποιεί την δύναμη της για να διαβρώσει προς όφελος της το σύστημα και αυτό με την σειρά του της παρέχει μεγαλύτερη δύναμη. Ο φαύλος κύκλος που δημιουργείται από αυτή την ανατροφοδότηση είναι μαθηματικά βέβαιο ότι οδηγεί σε αρπαγές δημόσιου χρήματος από την παρασιτική θρησκευτική εταιρεία, συνήθως νόμιμα και ενίοτε παράνομα. Όταν κάποια από τις παράνομες αρπαγές τύχει να βγει στην δημοσιότητα λέμε ότι υπάρχει σκάνδαλο και οι ειδήσεις βρίσκουν ένα κεντρικό θέμα για κάποιο χρονικό διάστημα. Οι "Χριστεπώνυμο Ελληνορθόδοξο Πλήθος"© σκανδαλίζονται αλλά στο τέλος πείθονται από τους ευσεβείς μεγαλοδημοσιογράφους μας (που κάτι παραπάνω θα ξέρουν) ότι αυτά αποτελούν μια μικρή εξαίρεση ενώ τα υπόλοιπα χρήματα καταλήγουν σε συσσίτια στην Ουγκάντα ή κάποια άλλη μακρινή χώρα. Το φιλανθρωπικό έργο βέβαια δεν δημοσιοποιείται ποτέ, είτε λόγω ταπεινότητας των Εκκλησιαστικών Αρχών είτε επειδή τους αδικεί ο διαιτητής.

ΥΓ: Γιατί η Παναγία θέλει μόνο άντρες στο περιβόλι της;