Παρασκευή, 4 Απριλίου 2008

Ευχάριστος αλλά οχι χρήσιμοςΟ πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων επιστέφει θριαμβευτής από το Βουκουρέστι εξουθενωμένος από τις κακουχίες της κρίσιμης μάχης που έδωσε με την Ντόρα εναντίον βαρβάρων και αλλοθρήσκων. Χάρη στη γενναιότητα του η Φέτα, ο Μπακλαβάς, το Ούζο και η Μακεδονία θα μείνουν πάντα ελληνικά! Οι δημοσκοπήσεις πίσω στην πατρίδα δείχνουν ακόμη το κόμμα του πρώτο και πλέον μπορεί να δηλώσει ότι ο κόσμος επιβραβεύει το έργο του.Γι' αυτό άλλωστε και του έδωσε πρόσφατα νέα εντολή να συνεχίσει να αλλάζει το πρόσωπο της χώρας με τους ίδιους ρυθμούς.

Ο καθένας μπορεί να θυμηθεί τις μεταρρυθμίσεις του σπουδαίου πολιτικού που αναμόρφωσαν οριστικά την χώρα και επανίδρυσαν το κράτος τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η αρχή έγινε με την επανίδρυση της οικονομικής ιστορίας της χώρας, μεταφέροντας στο παρελθόν άρα και σε προηγούμενες κυβερνήσεις, αμυντικές δαπάνες πληρωτέες στο μέλλον. Εγκαινίασε έτσι ένα νέο πολιτικό πολιτισμό και και μια πρωτόγνωρη αναδρομική λογιστική, έσπρωξε τη χώρα σε οικονομική επιτήρηση από την Ε.Ε. και κατάφερε να μετακυλίσει το πολιτικό κόστος στην προηγούμενη κυβέρνηση. Νέος άνθρωπος, νέες ιδέες, νέες πρακτικές. Η χώρα πήγε μπροστά! Μπορώ ήδη να φανταστώ την επόμενη κυβέρνηση να αλλάζει κατά βούληση την οικονομική ιστορία της χώρας προς το συμφέρον της.

Μετά από αυτή την κίνηση ματ τα πράγματα πήραν σιγά σιγά τον δρόμο τους. Οι ένοχοι του χρηματιστηρίου ποτέ δεν βρέθηκαν, οι νταβατζήδες τελικά δεν είχαν πουτάνες και το θρήσκευμα ποτέ δεν γύρισε στις ταυτότητες. Το τελευταίο συνοδεύτηκε μάλιστα από την ένοχη σιωπή ενός εξίσου σπουδαίου πολιτικού που είχε εφεύρει το όλο ζήτημα με τις ταυτότητες και τον Σατανά (ο οποίος θα έπαιρνε τα ολογράμματα μας αν μας σταματούσε για εξακρίβωση στοιχείων): του μακακαριστού κυρίου Παρασκευαϊδη ,γνωστού με το καλλιτεχνικό "Χριστόδουλος".

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ο Καραμανλής άραξε αναπαυτικά στην καρέκλα της εξουσίας, καινούρια παιχνίδια βγήκαν στο play station, το ΠΑΣΟΚ συνειδητοποίησε την ματαιότητα του κακούργου αυτού κόσμου και αποσύρθηκε κάπου στην πορεία και η αριστερά αναπολεί τις εποχές του κρατικού ΟΤΕ όταν τα κινητά και αυτά τα dsl-ια δεν μας είχαν αποξενώσει από τον συνάνθρωπό μας. Μια αποτυχημένη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ένα λογοκριμένο βιβλίο ιστορίας, το αναψυκτήριο του Μαγγίνα και μια όπως φαίνεται αποτυχημένη ασφαλιστική μεταρρύθμιση συμπληρώνουν το θλιβερό σκηνικό.

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι προσπαθεί να είναι χρήσιμος και όχι πάντα ευχάριστος. Δημοσιογράφοι ξεχύθηκαν στα λιβάδια να καταγράψουν εικόνες από παρδαλά κατσίκια που σφάδαζαν από τα γέλια. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση κινείται δημοσκοπικά πραγματώνοντας την ουσία της συντήρησης στην πολιτική. Ο Καραμανλής είναι μόνο ευχάριστος αλλά δυστυχώς καθόλου χρήσιμος.